Duften af hjemmebag..

Categories Andet, DIY

foccacia

Få opskriften på lækre foccacia brød her.. 

Det sner udenfor, det er super koldt og for mit vedkommende er påskeferien allerede begyndt. Det betyder hyggelig små-projekter herhjemme.. Selvom bloggen mest har handlet om hækling indtil videre, skal der også have lov at snige sig en enkelt madopskrift ind hist og pist – da hyggetanten her, nemlig også er ret vild med at lave mad og bage. 🙂 I dag står den på bagning af foccacia brød. Der har i lejligheden spredt sig en skøn, skøn duft. Jeg glæder mig til at sætte tænderne i dem – og hvis du har lyst til at smage kan du jo prøve opskriften her;

25 g. gær

3 dl. vand

1 spsk. sukker

1 tsk. salt

2 spsk. olie

1 æg

ca. 500 g. hvedemel

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie og æg. Rør godt rundt. Hæld mel i og ælt dejen godt igennem inden du stiller den til hævning et lunt sted i 45 minutter. 

Mens dejen hæver kan du forberede yoghurtblandingen som foccacia brødene skal pensles med..

1 æg

1 dl. græsk yoghurt

1 spsk. olie

(rør evt. 1 fed hakket hvidløg i)

Når dejen har hævet tænder du ovnen på 225 grader. Ælt dejen godt igennem endnu en gang og del herefter dejen i 12 stykker. Form dem til meget flade boller – brug evt. kagerulle. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med et tykt lag af yoghurt blandingen. Drys med oregano og put ellers det fyld på du gerne vil have. Jeg har på nogle af dem valgt at putte pepperoni og ost på, og på andre er der bare ost.

Bag brødene øverst i ovnen i 12-15 minutter – og værsgo; Nyd så din foccacia 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *