Blog

Suttesnore – umulige at undvære :)

I kufferten til min venindes datter var der også to suttesnore. Jeg må sige, at jeg på ingen måde kan undvære suttesnore i hverdagen. Julius sover ikke med dem, (der er vist en masse om, at det må de ikke, pga. risiko for kvælning) men i bilen f.eks. er de vidunderlige at have. Så slipper man for at ligge og rode rundt i bunden af bilen for at finde en vildfaren sut. De aftener (som der jo bare er ind imellem) hvor putning tager flere…Forsæt med at læse “Suttesnore – umulige at undvære :)”

Nusseklud – en lille kat..

I kufferten fuld af hæklerier til min venindes lille pige, var der også denne nusseklud. Hjemme hos os har nussekluden jeg tidligere hæklede til Julius været et stort hit. Den er dejlig at nulre med, Julius nyder at putte hovedet ind mod den, ørene er gode at gnave i og så er den super god at lege “borte, borte, tit, tit” med  – og det ved vi jo er en klassiker hos de små. 🙂 Ligesom med bolden jeg i går viste jer her på…Forsæt med at læse “Nusseklud – en lille kat..”

En kuffert fuld af hæklerier.. :)

Jeg har en meget, meget kær veninde som i november fødte den dejligste, lille pige. Det har været vidunderligt at være gravid på samme tid som hende og dele den store oplevelse. Min knægt kom jo til verden i juni – så der er godt 4 mdr. imellem dem. Jeg håber de vil få meget glæde af hinanden. Jeg har hæklet og hæklet til den lille guldklump for forkæles det skal hun i hvert fald. Det er blevet til lidt at hvert; en vimpelranke med…Forsæt med at læse “En kuffert fuld af hæklerier.. :)”

Rasleæg..

I går fik Julius tre små rasleæg i adventsgave. Vi elsker at synge herhjemme hos os – og det får vi en del tid til at gå med . Musikken er jo vidunderlig til rigtig mange ting og vi bruger det også meget i min børnehave, hvor jeg arbejder. Det er et fantastisk redskab til at arbejde med sprog; udvide ordforråd, arbejde med rytme og lyde. Ydermere er musikken jo også helt fantastisk til at skabe fællesskab og samhørighed. Så min opfordring her fra; Syng…Forsæt med at læse “Rasleæg..”

Læderbold med hæklet kant – en gammel kending

  Jeg har på det seneste været i gang med at hækle bolde. En gammel kending som min mor kan fortælle om, at hun lavede  i håndarbejdstimerne i skolen. Boldene består af 12 læder femkanter, som så hækles sammen. Kontrasten mellem læderet og garnet giver den fineste symfoni; det lidt rå læder med det bløde garn. Jeg er ærlig talt vild med udtrykket! Det er sjovt hvordan nogle opskrifter, teknikker osv. aldrig går af mode – eller måske forsvinder for en stund for så senere…Forsæt med at læse “Læderbold med hæklet kant – en gammel kending”

Lidt om barsel, busser og baby …

Kære alle.. Så har der efterhånden været stille her på Hyggetanten et stykke tid. Jer der følger med på instagram ved jo nok, at jeg den 29/06 blev mor til den aller dejligste lille dreng. Det betyder, at der vil være noget mindre aktivitet her på bloggen. Hyggetanten er så at sige gået på barsel. 🙂 Dog har jeg tænkt, at jeg fortsat vil blogge lidt ind imellem når tiden lige er til det. Min lille søn er det mest milde, skønne og nemme barn…Forsæt med at læse “Lidt om barsel, busser og baby …”

Næsehornet Niller..

For et stykke tid siden hæklede jeg Hvalen Wilbur. Han blev hæklet efter opskrift af Trolleungen. Da jeg købte garn ind til ham købte jeg i samme omgang garn ind til 2 dyr mere af Trolleungens fine opskrifter. Næsehornet stod næst på listen og det er nu blevet færdigt. Jeg har døbt ham Niller, men skal du finde ham hos Trolleungen skal du lede efter det næsehorn, der hedder Noah. 🙂 Opskrifterne formoder jeg er inspireret af Done by deer – de ligner i hvert…Forsæt med at læse “Næsehornet Niller..”

Sovedukken Silas..

Endnu før jeg kendte kønnet på vores lille baby i maven hæklede jeg denne dukke. Opskriften er fra bogen Hæklede dukker af Maja Hansen. Jeg kan godt lide designet i alt sin enkelthed og så elsker jeg de lidt skæve proportioner – de korte ben og arme og den lange krop og nathue. Jeg synes det giver dukken et rigtig sødt udtryk. Længe har dukken ligget i min kurv med ufærdige og igangværende hækleprojekter – jeg har nemlig ikke lige fået taget mig sammen til…Forsæt med at læse “Sovedukken Silas..”

Navne ranke DIY..

Jeg har i dag hæklet denne lille navneranke. Opskriften har jeg skrevet ned og den ligger nu tilgængeligt her på bloggen under gratis opskrifter. Med opskrifter følger selvfølgelig diagram over alle bogstaver, så ranken kan laves med lige præcis det navn du ønsker. 🙂 Jeg har en kær kollega som for nyligt har født en lille dreng – Nor skal han hedde og derfor denne ranke. Da min egen lille fyr, som endnu svømmer rundt inde i maven, allerede er tæt på at drukne i…Forsæt med at læse “Navne ranke DIY..”

Vimpelranke med harer

Jeg hæklede i påsken denne søde vimpelranke. Egentlig var den tiltænkt som påskepynt, men som min mor påpegede kunne den bestemt også være rigtig sød på et børneværelse. Skulle den hænge på et børneværelse kunne man jo overveje om vimplerne skulle have en mindre påske agtig farve 😉   Opskriften ligger nu til salg her på siden.