Læderbold med hæklet kant – en gammel kending

Categories DIY, Hæklerier

bold1

 

Jeg har på det seneste været i gang med at hækle bolde. En gammel kending som min mor kan fortælle om, at hun lavede  i håndarbejdstimerne i skolen. Boldene består af 12 læder femkanter, som så hækles sammen. Kontrasten mellem læderet og garnet giver den fineste symfoni; det lidt rå læder med det bløde garn. Jeg er ærlig talt vild med udtrykket!

Det er sjovt hvordan nogle opskrifter, teknikker osv. aldrig går af mode – eller måske forsvinder for en stund for så senere at få en renæssance. Denne teknik blev jo som bekendt brugt i min mors skoletid, selv lavede jeg et penalhus ud fra samme princip, da jeg gik i skole og nu er jeg i gang med at lave bolde til min søn.

Håndarbejde er for fedt – det er så fedt, hvordan det overlever årtier og atter årtier . 🙂

Kunne du selv have lyst til at lave bolde af samme type, har jeg lagt en vejledning ind på bloggen her under gratis opskrifter. God fornøjelse. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *